09
mar

Ako vybrať materiál na oplotenie

Ak sa chystáte stavať dom, prípadne ste práve v stavebnom procese, prídete na otázku: “Aký chceme plot?” Dobrá správa je, že nie ste sami. Túto otázku si kladie 95% majiteľov rodinných domov. Máme aj druhú dobrú správu. My Vám s tým pomôžeme. Pripravili sme pár bodov, ktoré Vám výber uľahčia. Dokonca je možné, že ak sa dočítate na koniec článku, budete mať rozhodnuté. Je to veľmi dôležitý výber na dlhé časové obdobie. Chápeme, že vyberáte starostlivo.

 

 

Čím skôr, tým lepšie

 

Správny čas na úvahu o plote je pri návrhu domu. Požiadajte architekta, aby počítal pri projektovaní aj s oplotením. Na základe Vašich požiadaviek zahrnie najvhodnejší typ plotu do projektu.

Dubový plot

 

Preferencie sú na pravom mieste

 

Najdôležitejšou preferenciou je miera súkromia, akú má plot poskytovať. Medzi prirodzené materiály s nízkou úrovňou súkromia patrí pletivo a kovaný plot.

 

Dnešné typy pletiva vedia pôsobiť veľmi esteticky. Kovaný plot je vždy umelecké dielo. Vždy je potrebné zohľadniť, aby sa hodil k domu. Ak máte supermoderný dom, zvážte iný materiál.

 

Ak hľadáte vysokú úroveň ochrany, môžete siahnuť po plote z betónových tvárnic. Ako jediný z materiálov sa nedá použiť na vstupnú bránu. Chcete byť skrytí pred zrakmi okoloidúcich? Môžete zvoliť plot s plechovou výplňou.

 

A čo drevo?

 

Nezabudli sme naň. Je najuniverzálnejším materiálom, čo sa týka súkromia. Viete si ho nastaviť presne, ako potrebujete.

 

 

Dajte na vnútorný pocit

 

Pri oplotení si môžete dať do istej miery poradiť, no konečné rozhodnutie je na Vás. Vnútorný pocit je niečo, čo reaguje na jednotlivé návrhy kladne či záporne. Pokojne sa opýtajte sami seba. Buďte si radcom sami.

 

 

Vytiahnite žolíka

 

Ak stále netušíte, obráťte sa nás. Máme za sebou desiatky až stovky rôznych realizácií. Dokážeme Vám poradiť na základe zaslanej fotografie domu. Ako odborníci berieme do úvahy viac aspektov ako ktokoľvek iný.